PRIMARIA COMUNEI VISINA

Judetul Olt

PREZENTARE LOCALA

    Comuna Visina este situata in partea de sud a judetului, in Campia Caracalului, la o distanta de 70 km de orasul Slatina si 14 km de Corabia, avand o suprafata de 35 kmp. In componenta comunei intra un singur sat - Visina, care este mentionat la 11 iunie 1545, intr-un hrisov prin care Mircea Ciobanul intareste manastirii Bistrita toate satele si baltile pe care le are intre care si un loc "unde se cheama Visina".
    Comuna Visina se afla pozitionata intr-o zona de campie dominata de iepuri, vulpi, mistreti si diverse pasari, iar clima este temperat continentala cu soluri de categoria I - cernoziomuri.
    Regiunea se mandreste cu infratirea cu localitatea Gulianci din Bulgaria si doreste sa se mai faca schimb de experienta si de cultura cu alte zone din Europa de Vest.
    Prestarile de servicii catre populatie sunt asigurate de un atelier de tamplarie, croitorie si frizerie, iar procesul de invatamant se desfasoara in gradinite si scoala de cultura generala unde instruirea este facuta de cadre didactice specializate pe diferite domenii de studiu. In comuna Visina isi desfasoara activitatea un camin cultural si biblioteci publice. In ceea ce priveste sistemul sanitar se poate spune ca necesitatile de spitalizare sunt asigurate de unitatile sanitare din orasul Corabia.
   
    Distante
    Cele mai importante orase situate in apropierea comunei Visina sunt: Caracal la o distanta de 35 km pe drumul national DN 54, Corabia la 13 km si Slatina la 80 km pe acelasi drum national. La o departare de 140 km se afla autostrada Pitesti, iar la 120 km este pozitionat aeroportul Craiova. Portul se afla 12 km de centrul localitatii Visina. Cea mai apropiata statie de cale ferata este halta Visina Veche situata la 1 km.

    Cai de acces
    Drumul natioanal Corabia - Slatina leaga comuna de resedinta judetului, iar calea ferata Caracal - Corabia faciliteaza transportul pe calea ferata. In cadrul localitatii exista statii de autobus, transportul cu mijloace auto asigurand legatura cu orasele Slatina, Caracal si Corabia.

    Infrastuctura
    Dotarea comunei din punct de vedere al infrastructurii este reprezentata la nivelul comunei Visina de electrificare integrala, drum asfaltat pe 60% din spatiu, serviciul de telefonie fixa si televiziune prin cablu. La primarie se poate utiliza si serviciul de internet.
    Alimentarea cu apa - proiect prin Ordonata 7, dar se asteapta finantare in valoare de 30 miliarde de lei.
    Canalizare - in prezent regiunea nu dispune.
    Drumuri - se doreste asfaltarea pentru 1 km si pietruirea pe ulitele cele mai traversate.
    Investitiile in proiect vizeaza demararea lucrarilor pentru aductiunea de apa potabila si formarea conductei de gaze.

    Oportunitati de investitie
    Comuna Visina este situata pe soseaua nationala, zona pretabila pentru dezvoltarea legumiculturii si mai este facilitata si de posibilitatea de a se realiza transporturi maritime fiind pozitionata in apropierea portului din Corabia, la o distanta de 12 km.